18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (2024)

Winnipeg is internationaal bekend als de thuisbasis van de Winnipeg Jets, het NHL-team van de stad, maar nationaal wordt het ook gewaardeerd om zijn uitstekende kunst- en culturele scene. Bewoners, informeel bekend als "Peggers", genieten van een zeer actief cultureel leven, met alles van drama en ballet tot concerten en opera. Meer recent heeft de stad erkenning gekregen voor de toevoeging van haar nieuwste grote attractie, het indrukwekkende Canadian Museum for Human Rights.

Gelegen op gelijke afstand van de Atlantische en Stille Oceaan, aan de samenvloeiing van de Rode en Assiniboine Rivieren, Winnipeg is het hart van centraal Canada. The Forks, een van de meest populaire attracties van Winnipeg, ligt op de plek waar deze twee rivieren samenkomen.

Door het extreme klimaat van de stad met hete zomers en koude winters varieert het aanbod van activiteiten in Winnipeg per seizoen. Maar er valt hier altijd genoeg te genieten. Zie onze lijst met de topattracties in Winnipeg voor ideeën over waar u uw bezoek kunt beginnen.

Zie ook: Waar om in Winnipeg te blijven

1. The Forks

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (1)

A het hele jaar door bestemming voor de lokale bevolking en toeristen, The Forks is de plek om te bezoeken in de winter of de zomer, met binnen- en buitenactiviteiten. The Forks, waar de rivieren Red en Assiniboine samenkomen, is een winkel- en uitgaansgebied in een aantal historische gebouwen. De site was ooit een spoorwegreparatiefaciliteit en in de loop der jaren zijn de verschillende gebouwen zorgvuldig gerestaureerd om een mix van interessante winkels, restaurants en musea te huisvesten.

Het hoofdgebouw is The Forks Markt, waar groente- en fruitverkopers zich in de grote zaal vestigen en voedselverkopers allerlei lekkere gerechten klaarmaken. Winkels zijn te vinden op twee niveaus. Je kunt ook de uitkijktoren oplopen voor een panoramisch uitzicht over de rivier en de stad. Het Johnston Terminal Building is een ander historisch gebouw met een verscheidenheid aan winkels.

In de zomer komen mensen naar The Forks om binnen en buiten te eten of om op de rivier te spelen. De Riverwalk is een aangenaam wandelpad langs de rivier, dat u naar een andere belangrijke bezienswaardigheid van Winnipeg brengt, het Legislative Building. Een van de meest populaire dingen om te doen in de winter is schaatsen op de ijsbaan The Forks of op de bevroren rivier.

Officiële site: http://www. theforks.com

2. Canadees Museum voor Mensenrechten

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (2)

Deze recente toevoeging aan de culturele scene van Winnipeg is het state-of-the-art herkenningspunt van de stad geworden en weerspiegelt de mensenrechten in Canada en de rest van de wereld. Het museum staat zowel bekend om zijn spectaculaire bouwontwerp als zijn unieke concept voor het presenteren van verhalen over mensenrechten.

Je komt het museum binnen op de begane grond en stijgt over zes verdiepingen, terwijl je onderweg 11 galerijen bezoekt. Het is op veel manieren controversieel gebleken, maar het is ongetwijfeld een belangrijke Canadese culturele instelling. Naast de galerijen is er ook de Israel Asper Tower of Hope, die een prachtig uitzicht over de stad biedt.

Adres: 85 Israel Asper Way, Winnipeg, Manitoba

Officieel site: https://humanrights.ca/

3. Het Manitoba Museum

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (3)

Het Manitoba Museum is voornamelijk gewijd aan de menselijke en natuurlijke geschiedenis van de provincie. De negen permanente galerijen laten het beste zien van wat de provincie te bieden heeft, en de zeer interactieve Science Gallery en het Planetarium laten de uitgestrektheid van de nachtelijke hemel zien op het koepelvormige scherm.

Hoogtepunten van het museum zijn onder meer een 95 miljoen jaar oud Pliosaurus-fossiel, een display dat het noorderlicht nabootst en een nagebouwde pelshandelspost in Hudson Bay. Een van de beroemdste tentoonstellingen is de Nonsuch, een replica van een ketch-zeilschip uit de 17e eeuw. Je kunt aan boord klimmen en alle delen van het schip verkennen om de ontberingen te zien van de dappere zielen die lang geleden de Atlantische Oceaan overstaken. Het museum bevindt zich in het centrum, niet ver van het Exchange District.

Adres: 190 Rupert Ave, Winnipeg

Officiële site: http://www.manitobamuseum.ca

4. Assiniboine Park en Zoo

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (4)

Het oudste park van Winnipeg, Assiniboine, omvat 445 hectare grasvelden, volwassen bomen, culturele voorzieningen en een Engelse tuin.

De Assiniboine Park Zoo bevindt zich in zijn terrein en is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan dieren, flora en fauna. Er wordt speciale aandacht besteed aan wezens van de noordelijke breedtegraden, waaronder een aanzienlijk aantal ijsberen, maar er zijn ook enkele exotische soorten zoals de Siberische tijgers en rode kangoeroes.

Een andere attractie in het park is de Beeldentuin Leo Mol. Hier vindt u een uitgebreide collectie van zijn koperen stukken die zijn gemaakt met behulp van de verloren was-methode van beeldhouwen. Zijn prachtige kunstwerken zijn gerangschikt in een prachtige kleurrijke tuin, compleet met waterpartijen en volwassen bomen.

In hetzelfde gebied bevindt zich de Leo Mol Gallery, een gerestaureerd schoolgebouw waar de kunstenaar veel van zijn werken heeft gemaakt. Het interieur van het gebouw heeft extra stukken en een display die laat zien hoe de verloren wasmethode werkt.

Als je met kinderen reist, is een ritje op de 4 een leuk ding om te doen in Assiniboine Park. -8-2 miniatuur stoomtrein. De trein rijdt over een smalspoor en vertrekt vanuit een gebied net ten westen van het Paviljoengebouw. De trein rijdt de hele zomer dagelijks en in de weekenden in september en oktober. De ritprijs is zeer bescheiden.

Op zoek naar een stukje natuur? In het zuiden grenst een groot natuurgebied aan het park, waar vaak herten en andere dieren worden waargenomen. Huur een comfortabele auto als je geen eigen auto hebt voor een geweldig gezinsuitje.

Adres: 55 Pavilion Crescent, Winnipeg, Manitoba

Officiële site: http://www.assiniboinepark.ca

5. Wetgevend gebouw

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (5)

Gebouwd van lokale Tyndall-steen en Italiaans marmer, het magnifieke neoklassieke wetgevende gebouw in Winnipeg werd voltooid in 1919. Unieke kenmerken van het gebouw zijn onder meer verborgen hiërogliefen, vrijmetselaarssymbolen en geheime numerieke codes. Er worden wekelijks rondleidingen aangeboden onder leiding van een architectuurhistoricus.

Op het weelderige terrein staan standbeelden, monumenten en verzorgde tuinen. Boven de 72 meter hoge koepel staat een standbeeld dat bekend staat als de Golden Boy, een vier meter hoog brons van vijf ton en bedekt met 23,5 karaats goud. Een fakkel in zijn rechterhand en een bundel tarwe op zijn linkerarm symboliseren Manitoba's blijvende agrarische welvaart.

Adres: 450 Broadway, Winnipeg, Manitoba

Officiële site: https://www.gov.mb.ca/legislature/visiting/index.html

6. Ervaar het Festival du Voyageur

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (6)

Festival du Voyageur is het populairste winterfestival van Winnipeg. Dit evenement vindt plaats in februari en viert de tradities van de Franse Voyageurs - de bonthandelaren van het vroege Canada. Het festival omvat entertainment en evenementen voor kinderen en volwassenen, met activiteiten in het Frans en het Engels.

Grote tenten staan buiten in Voyageur Park en andere locaties in de stad, waar je livemuziek, eten, dansen en meer kunt vinden. Zorg ervoor dat je de prachtige ijs- en sneeuwsculpturen, een van de hoogtepunten van het festival, niet mist. Een andere festivaltraditie is de baardgroeiwedstrijd. Deelnemers hebben 10 weken voorafgaand aan het festival de tijd om hun beste baard te laten groeien in vier categorieën.

Officiële site: https://www.heho.ca/en/

7. Winnipeg Art Gallery

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (7)

De Winnipeg Art Gallery, gehuisvest in een zeer modern gebouw in de vorm van de boeg van een schip, bezit 25.000 stukken verspreid over collecties klassieke en hedendaagse kunst van Canadese, Amerikaanse, Europese en Inuit-kunstenaars.

Nieuw in 2021, is de voormalige Inuit Art Gallery hernoemd en staat nu bekend als Quamajuq. In dit gloednieuwe, architectonisch verbluffende gebouw van 40.000 vierkante meter bevinden zich meer dan 14.000 Inuit-kunstwerken. Het vakmanschap van de Inuit is overal in de galerie te zien, maar het meest indrukwekkende gebied is de drie verdiepingen hoge Visible Vault met 7.500 stukken.

De Winnipeg Art Gallery is de oudste kunstgalerie van West-Canada en biedt regelmatig onderdak aan evenementen en een breed scala aan artiesten, van dichters tot jazzmuzikanten. Zorg ervoor dat u de zeer unieke driehoekige beeldentuin op het dak bekijkt voor uitzicht over de stad. De galerie bevindt zich in het centrum en niet ver van The Forks.

Adres: 300 Memorial Blvd, Winnipeg

8. De nationale historische site van het Exchange District

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (8)

Victoriaanse en Edwardiaanse commerciële architectuur uit het begin van de eeuw kenmerkt Winnipeg's Exchange District, de naam is een weerspiegeling van de vele financiële instellingen die tussen 1880 en 1920 in Winnipeg ontstonden.

Meer recentelijk heeft de Exchange District heeft een opleving gekend met oude pakhuizen, banken en bedrijfspanden die zijn omgebouwd tot modeboetieks, luxe winkels, kunstgalerijen en restaurants. Oude Marktplein is het onofficiële hart van het gebied en de locatie van diverse evenementen en festivals in de zomermaanden.

Het Exchange District is ook een focus voor het culturele leven van de stad, met een indrukwekkende selectie van locaties, waaronder het Pantages Playhouse Theatre, Royal Manitoba Theatre Centre, en Manitoba Centennial Centre.

Officiële site: http://www.exchangedistrict.org

9. Fort Whyte Levend

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (9)

Fort Whyte Alive is verspreid over 259 hectare en staat bekend om zijn vijf meren, grasland en moeraspromenades. Het interpretatieve centrum is de thuisbasis van een aquarium en natuurexposities, waaronder gravende uilen. Buiten kunnen bezoekers de bizonkudde bekijken, de vogelvoerstations bezoeken, het graszodenhuis bekijken of de capriolen van de prairiehonden in de prairiehondenstad bekijken.

Fort Whyte Alive heeft zeven kilometer aan wandelpaden. en fietspaden, en zeil- en peddelcursussen worden in de zomer gegeven op de kleine meren. In de winter zijn er een gigantische ijsbaan, een rodelbaan en langlaufloipes beschikbaar voor diegenen die graag naar buiten willen en genieten van de koelere temperaturen.

Adres: 1961 McCreary Road, Winnipeg, Manitoba

Officiële site: http://www.fortwhyte.org

10. Royal Canadian Mint

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (10)

De Royal Canadian Mint produceert niet alleen munten voor Canada, maar ook voor een aantal andere landen. In feite zijn hier meer dan 55 miljard munten geproduceerd. U kunt het hele muntproces volgen in de onlangs gerenoveerde rondleidingenruimte. Interactieve displays laten zien hoe munten van begin tot eind worden vervaardigd.

Het museum ter plaatse laat bezoekers uitstekend de oude geschiedenis zien van hoe munten en valuta voor het eerst begonnen. Het ultramoderne, driehoekige gebouw bevat ook een tropische tuin en fontein. Reserveren voor de rondleidingen van 45 minuten wordt aanbevolen.

Officiële site: https://www.mint.ca/store/mint/visit-the-mint/winnipeg-location-8900024

11. Corydon Avenue

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (11)

Deze bruisende, met bomen omzoomde straat is de plek waar de lokale bevolking komt om te ontspannen, de nieuwste trends bij te houden en te genieten van wat rust. Kleine, trendy winkeltjes met de nieuwste unieke mode zullen uw interesse wekken.

Restaurants, waarvan vele met terras in de zomer, bieden een breed scala aan keukens. Ook opmerkelijk is de straatkunst - acht grote metalen figuren die elke zomer worden tentoongesteld, vertegenwoordigen de landen Spanje, Griekenland, Argentinië, Japan, Oekraïne, Italië, Frankrijk en Schotland.

De meeste vrijdagen vinden ook concerten plaats. en zaterdagavond en beschikken over een gevarieerde selectie van muzikanten. Het hoofdgebied is Langs Corydon Avenue van Daly Street tot Harrow Street, en parkeren kan een beetje uitdagend zijn.

12. Sint-Bonifatiuskathedraal

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (12)

St. De Bonifaciuskathedraal is de oudste kathedraal in het westen van Canada, gesticht in 1818. Het gebouw werd beschouwd als Manitoba's beste voorbeeld van Franse romaanse architectuur, maar het is verschillende keren herbouwd vanwege brand - hoewel de moderne kathedraal de historische façade bevat.

De begraafplaats ligt in een aangenaam park en is de oudste katholieke begraafplaats van West-Canada. Het heeft veel oude grafstenen van de eerste kolonisten en sleutelfiguren uit lang vervlogen tijden, waaronder het graf van Louis Riel.

De nabijgelegen St. Boniface Museum, het oudste gebouw in Winnipeg, werd in 1846 gebouwd voor de grijze nonnen en was het eerste klooster, ziekenhuis, meisjesschool en weeshuis in het Canadese Westen. Na de restauratie in 1967 werd het een museum dat de geschiedenis van de Franse minderheid van Manitoba documenteert.

Adres: 180 Cathédrale Ave, Saint-Boniface, Manitoba

Officiële site: http://www.cathedralestboniface.ca

13. Kindermuseum van Manitoba

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (13)

Het Manitoba Children's Museum is gehuisvest in een ultramodern gebouw in The Forks. In dit unieke gebouw vind je 12 interactieve permanente galerijen, die kinderen van alle leeftijden zullen aanspreken.

De galerijen variëren van de Melkmachine, met een gigantische koeienkubus waar je echt naar binnen kunt, tot het Engine House, waar kinderen een groot aantal versnellingen en hendels vinden om aan te trekken. Ook interessant is de Lasagna Lookout, waar uw kinderen met hun eten mogen spelen.

Naast de permanente galerijen worden er in het museum ook reizende tentoonstellingen gehouden en worden er speciale evenementen georganiseerd rond belangrijke data zoals Halloween en Kerstmis.

Adres: 45 Forks Market Rd, Winnipeg, Manitoba

Officiële site: http://childrensmuseum.com

14. Manitoba Centennial Centre

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (14)

Als je op zoek bent naar dingen om 's avonds te doen in Winnipeg, vooral tijdens de wintermaanden, kijk eens naar wat er gebeurt in het Manitoba Centennial Centre. Bestaande uit de Centennial Concert Hall, het Manitoba Museum en het Manitoba Theatre Centre, is dit de thuislocatie voor de belangrijkste kunstorganisaties van de stad, waaronder het Royal Winnipeg Ballet, Winnipeg Symphony Orchestra, en Opera van Manitoba. Rondom het gebouw verfraaien aantrekkelijke fonteinen en sculpturen prachtige terrastuinen.

Adres: 555 Main Street, Winnipeg

Officiële site: http://centennialconcerthall.com

15. Riel House Nationaal Historische Site

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (15)

Riel House behoorde toe aan de familie van Louis Riel en is gerestaureerd om de sociale, economische en culturele realiteit van het leven van de families Lagimodière en Riel in 1886 weer te geven. Louis Riel was de leider van de Metis en de stichter van Manitoba.

Hij leidde verschillende opstanden in 1869 en 1884. Hij werd geëxecuteerd in 1885 en zijn lichaam lag twee dagen opgebaard in Riel House. Het huis, in de stijl van de Red River-frame, is typerend voor huizen van vroege kolonisten in de regio Manitoba. De nakomelingen van Riel woonden tot 1969 in dit huis.

Adres: 330 River Road, Winnipeg, Manitoba

Officiële site: http://www.pc.gc.ca/eng/lhn-nhs/mb/riel/index.aspx

16. Kildonan Park

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (16)

Enkele van de oudste bomen van de provincie groeien in het prachtige Kildonan Park, samen met prachtige bloementuinen en een Hänsel and Gretel Witch's Hut. Het park is verspreid over 99 hectare en heeft 2,7 kilometer aan recreatiepaden, waarvan een groot deel langs de Rode Rivier loopt.

Dit is een ideale plek voor vogelaars. Kildonan Park is ook de thuisbasis van Canada's langstlopende openluchttheater, Rainbow Stage. Andere toeristische attracties zijn onder meer een buitenzwembad en een golfbaan.

Adres: 2015 Main Street, Winnipeg, Manitoba

17. Prairiehond Centrale Spoorweg

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (17)

De Prairie Dog Central is een volledig gerestaureerde stoomlocomotief die ritten aanbiedt van Winnipeg naar Grosse Isle. De trein bestaat uit vintage touringcars, die bezoekers vervoeren op deze reis van 60 tot 75 minuten, inclusief een tussenstop voordat ze terugkeren naar Winnipeg. Er worden verschillende thema-excursies aangeboden, waaronder treinovervallen, Halloween-evenementen en meer.

Officiële site: http://www.pdcrailway.com

18. Living Prairie Museum & Interpretive Centre

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (18)

De landerijen van het Living Prairie Museum behouden een van de weinige overgebleven overblijfselen van hoog grasland in de prairie. Het herbergt 150 soorten inheemse grassen en wilde bloemen en heeft een uitstekend interpretatief centrum. Een platform op de tweede verdieping stelt bezoekers in staat uit te kijken naar de behouden prairie - een nu sterk verminderd ecosysteem dat ooit een miljoen vierkante kilometer door heel Noord-Amerika besloeg.

Het museumterrein beslaat 16,3 hectare en een self-guided pad slingert zich een weg door het gebied. Pak een folder en stop onderweg bij de genummerde paaltjes om meer te weten te komen over de flora en fauna om je heen.

Adres: 2795 Ness Ave, Winnipeg, Manitoba

Waar te verblijven Winnipeg voor sightseeing

Het beste gebied voor toeristen om te verblijven in Winnipeg is midden in het centrum, dicht bij veel van de topattracties van de stad. Deze omvatten The Forks, het Legislative Building, het Exchange District en het Canadian Museum for Human Rights, die zich allemaal in het stadscentrum bevinden. Hieronder vindt u enkele zeer gewaardeerde hotels op goede locaties.

Luxe hotels:

  • Het Fairmont Hotel ligt op een toplocatie op de kruising van Portage & Main Streets, in het hart van het centrum van Winnipeg. Vanaf hier heeft u gemakkelijk toegang tot het ondergrondse winkelcentrum en kunt u naar The Forks en het Exchange District lopen, evenals verschillende musea.
  • Voor een compleet andere ervaring, probeer Mariaggi's Theme Suite Hotel & Spa. De uniek ingerichte kamers volgen verschillende thema's en de Caribische en India-kamers hebben zelfs watervallen. Dit hotel biedt ook gemakkelijke toegang tot de restaurants en uitgaansgelegenheden van het Exchange District.

Middenklasse hotels:

  • De Inn at the Forks ligt direct bij The Forks en heeft er een van de beste locaties voor bezoekers, vooral in de zomer. Dit boetiekhotel biedt een eigentijdse inrichting en strakke wastafels van geblazen glas, samen met het gemak van de eigen Riverstone Spa.
  • Voor een historische ervaring, ga zeker naar de Fort Garry Hotel uit 1913. De kamers zijn wat klein vanwege de toenmalige designstijl, maar het hotel biedt de grandeur en verfijning van die tijd. The Fort Garry is gunstig gelegen aan de overkant van The Forks.
  • Het boetiek Mere Hotel geniet van een uitstekende locatie aan de rivier en is een andere kwaliteitsvolle middenklasse optie. op een steenworp afstand van het levendige Exchange District.

Budgethotels:

  • Een voordelige optie, niet ver van de stad centrum is de Humphry Inn & Suites.
  • Als uw belangrijkste bestemming de Winnipeg Mint is, of u zoekt gewoon waar voor uw geld, dan is de Super 8 by Wyndham Winnipeg East is een geweldige optie.
  • Het Holiday Inn & Suites Winnipeg Downtown ligt iets verder van het hart van de stad, maar is ideaal voor geïnteresseerden bij een bezoek aan de Winnipeg Art Gallery, gelegen op korte loopafstand.

Meer gerelateerde artikelen op tripates.com

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (19)

Manitoba: hoewel deze provincie vaak over het hoofd wordt gezien door reizigers die Canada verkennen, Manitoba biedt een aantal ervaringen die je gewoon niet zult vinden in andere delen van het land. Lees voordat u aan uw reis begint ons artikel over de topattracties in Manitoba. In de zomer zijn enkele van de meest populaire bestemmingen de meren in Manitoba, waar u kunt vissen, loungen op een strand of een nacht of twee op een camping. De parken zijn een andere hotspot, waar je kunt genieten van veel van deze zelfde activiteiten.

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (20)

Canada: Waar moet Manitoba passen in uw reis naar Canada? Bekijk ons artikel over beste reisroutes voor Canada voor ideeën over waar te gaan en wat te zien, zoals Canadezen graag zeggen, van kust tot kust tot kust.

18 topbezienswaardige attracties en activiteiten in Winnipeg (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 5636

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.